over mezelf

 


Mijn naam is Ray Staring. Vanuit mijn vechtsportachtergrond werkte ik veel met multiprobleemjongeren en zeer moeilijk opvoedbare jongeren. Deze jongeren kwamen vanwege hun problemen vaak in instellingen waar ze diagnoses, indicaties, medicatie en behandelingen volgens het boekje kregen. Geen van de jongeren waar ik mee werkte voelde zich hierdoor geholpen, gezien of gehoord. Niemand van hen vertelde gelukkig te worden door de hulpverlening die voor hen vaak voelde als een opgelegde verplichting. Ik vond dat dit anders moest. Ik wilde een manier vinden om jongeren te helpen zodat ze daadwerkelijk in staat worden gesteld om hun problemen op te lossen op hun eigen manier. Ik wilde het verschil kunnen maken, wat uiteindelijk leidde tot mijn specialisaties tot coach, counselor en psychotherapeut voor jongeren van 12 tot 25 jaar.

Hoe ik werk:

Ik begeleid en jij doet het werk…

Ik besloot jaren geleden dat ik het verschil wilde maken door het anders te doen. Dat doe ik nog steeds. Of beter gezegd: jij doet het anders. Jij gaat immers jouw manier vinden in het oplossen van je problemen doordat ik je daarbij help. En eigenlijk ben ik ook helemaal niet aan het werk; ik begeleid je namelijk terwijl jij werkt aan wat je wilt veranderen. Ik doe dat met veel plezier, want ik word er blij van als ik zie hoe jij weer gelukkig verder gaat met je leven.

Op basis van al jouw unieke eigenschappen en van waar jij voor komt vinden we de aanpak die past. Soms zal dit meer coachend zijn op hoe jij omgaat met de wereld om jou heen, soms meer therapeutisch op hoe alles bij jou van binnen werkt. Ik maak daarvoor gebruik van al het goede uit de verschillende therapiestromingen. Belangrijk uitgangspunt is dat jij zelf heus weet wat goed voor jou is en dat jij alles in huis hebt wat nodig is om jouw problemen aan te pakken.

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt!

Ray Staring