over mezelf

Mijn naam is Charlotte Wolf- Bohncke, ondertussen alweer 33 jaar oud. Samenwonend met mijn man, ons zoontje Lévin (2022) en hond Douka in het gezellige Arnhem- west. Ik houd van bewegen (wandelen, golfsurfen, boulderen, zwemmen, hardlopen), lezen, kamperen en gezelligheid. Daarnaast vind ik het erg leuk om mijzelf te ontwikkelen en veel kennis op te doen. Ik ben onder andere afgestudeerd als zwemdocent, sportdocent, provocatief therapeut, leefstijlcoach en psychomotorisch (systeem)therapeut en heb een Master Interprofessioneel en Systemisch werken afgerond.

Mijn werkervaring als hulpverlener bracht mij in de gehandicaptenzorg, kinder- en jeugdpsychiatrie en in de (open- en gesloten) jeugdzorg. ZieMij Arnhem heb ik opgericht, omdat ik het idee had om hiermee goed te kunnen aansluiten bij kinderen, jongeren en ouders. Het geeft mij veel voldoening om kinderen en jongeren handvatten aan te bieden welke hun helpen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Het begeleiden van dit proces door middel van psychomotorische therapie is voor mij een inspirerende uitdaging, waar ik mij op een betrokken manier voor inzet.

Psychomotorische therapie (PMT)

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelvorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om (gedrags)verandering te bereiken. De PMT ruimte is voor mij een soort laboratorium. Door te doen en te ervaren, gaan ik met de cliënt op onderzoek uit. In de activiteiten vraag ik hen om bewust te worden van eigen gevoelens en gedachten, waardoor ze eigen gedragspatronen leren herkennen. Om te kunnen veranderen, bied ik de cliënten de mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen en te versterken. Door de link te leggen met ervaringen uit het dagelijkse leven, ontstaat er een transfer van het geleerde naar de praktijk. Op die wijze ontdekken en benutten ze hun kwaliteiten om moeilijke situaties zelfstandig de baas te zijn.

Psychomotorische systeemtherapie (PMST)

ZieMij Arnhem bied naast individuele therapie ook psychomotorische systeemtherapie (PMST). PMST is er voor ouder(s) en kind(eren) die vastlopen in het contact met elkaar. Dit kan zijn in de aansturing, in het maken van afspraken, in samenwerken of een tal van andere vragen.

Een behandeling PMST kan veel inzicht geven in systemen en patronen. Ouders en kinderen ervaren de behandeling als leuk en leerzaam. Tijdens de intake wordt er aan ieder gezinslid gevraagd wat degene graag verbeterd zou willen hebben. Tijdens de behandeling krijgt het gezin beweeg- en spelopdrachten welke uitgevoerd dienen te worden. De beweeg- en spelopdrachten worden uitgezocht om zo op een fijne en leuke manier te kunnen oefenen met nieuw gedrag.

Wilt u meer te weten te komen over mijn praktijk ZieMij Arnhem kijk dan op de website www.ziemijnederland.nl/arnhem en wellicht kunnen wij binnenkort eens met elkaar kennismaken.