over mezelf

Je wilt je kind gelukkig zien! Wanneer je ziet dat je kind thuis anders doet dan normaal of je kind geeft zelf aan dat het een probleem heeft, ga je als ouders je zorgen maken. Verontrustende ouders kunnen hun kind aanmelden voor Integratieve Kindertherapie. Integratieve Kindertherapie is een kortdurende kindgerichte therapie en is ontwikkeld voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar. In de Integratieve Kindertherapie staat het kind centraal want ieder kind is uniek. Ieder kind heeft recht op een behandeling die specifiek op zijn of haar mogelijkheden is gericht.

 

Ik ben Grace Meurkes en heb samen met mijn partner drie kinderen. Na mijn opleiding HBO ortho-agogisch werk heb ik de opleiding Psychodiagnostiek gevolgd en de opleiding coaching voor leidinggevenden. Hierna heb ik met veel enthousiasme de 4 jarige opleiding voor Integratief Kindertherapeut en de Masterclass IKT gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en in 2016 ben ik afgestudeerd als Supervisor. In 2015 ben ik gaan werken met opvoedopstellingen aan de individuele ouder. Ik gebruik op een speelse manier de specifieke interventies als EMDR en schrijftherapie voor kinderen met een traumatische ervaring en gebruik in de therapie de beste ingrediënten uit de training “Rots en Water”.

 

Ik heb ruime ervaring met ouders en kinderen in het begeleiden en ondersteunen in situaties waarbij zij hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met opvallend gedrag, kinderen met rouwverwerking, kinderen die stil en teruggetrokken zijn, kinderen met lichamelijke klachten, kinderen van gescheiden ouders. Deze ervaringen heb ik o.a. opgedaan als pedagogisch medewerker in kinderpsychiatrie, bij Medisch Kinderdagverblijf en op kinderafdeling van UMC Radboud in Nijmegen.

 

Voor meer info over de therapie en over mij kijk op: www.gracemeurkes.nl