Charlotte Bohncke

Mijn naam is Charlotte Bohncke en ik ben onder andere afgestudeerd als zwemdocent, sportdocent en psychomotorisch therapeut. Naast dat ik werkzaam ben bij mijn eigen praktijk ZieMij werk ik in de open- en gesloten Jeugdzorg Horizon te Harreveld. ZieMij Arnhem heb ik opgericht omdat ik het idee had om hiermee goed aan te kunnen aansluiten bij kinderen, jongeren en ouders. Het geeft mij veel voldoening om kinderen en jongeren handvatten aan te bieden welke hun helpen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Het begeleiden van dit proces door middel van training of psychomotorische therapie is voor mij een inspirerende uitdaging, waar ik mij op een betrokken manier voor inzet.

Psychomotorische therapie (PMT)
Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelvorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om (gedrags)verandering te bereiken. De PMT ruimte is voor mij een soort laboratorium. Door te doen en te ervaren, ga ik samen met de cliënt op onderzoek uit. In de activiteiten vraag ik je om bewust te worden van eigen gevoelens en gedachten, waardoor je eigen gedragspatronen leert herkennen.

Om te kunnen veranderen, bied ik kinderen en jongeren de mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te oefenen en te versterken. Door de link te leggen met ervaringen uit het dagelijkse leven, ontstaat er een transfer van het geleerde naar de praktijk. Op die wijze ontdekken en benutten onze cliënten hun kwaliteiten om moeilijke situaties zelfstandig de baas te zijn.